Bandenservice
 

Van oudsher is ons bedrijf bekend van onze bandenservice en dit blijft ook zo, want uw banden zijn van groot belang voor uw veiligheid op de weg.

Of het nu gaat om de aanschaf, het repareren of wisselen van uw banden. Bij RéZo Carservice bent u aan het juiste adres.

Ook beschikken wij over een bandenhotel, zodat wij uw zomer- of winterbanden kunnen opslaan.

Uw banden of wielen laten balanceren of uitlijnen? Uiteraard kunnen wij u van dienst zijn!

Uitlijnen van uw banden

Een aanrijding of een gat in de weg kan resulteren in een afwijking in de wielstanden. U kunt dit o.a. merken aan het zwaarder sturen, of dat uw voertuig naar één kan toetrekt of scheefstand van uw stuur. Indien dit het geval is, dan adviseren wij u om zo snel mogelijk een afspraak te maken bij RéZo Carservice om uw voertuig te laten uitlijnen, zodat u weer veilig en comfortabel kunt rijden en dat uw banden en auto-onderdelen minder snel slijten.

Het regelmatig laten uitlijnen van uw voertuig is noodzakelijk om uw banden in goede conditie te houden en veilig te kunnen rijden. Uitlijnen van uw voertuig houdt in dat de wielstanden worden gecontroleerd en gecorrigeerd indien nodig. RéZo Carservice beschikt over de juiste apparatuur om de wielstanden in de juiste positie af te stellen.

Uitbalanceren van uw wielen

Als er nieuwe banden om uw velg worden gelegd, dienen de wielen uitgebalanceerd te worden. Dit houdt in dat de band en de velg in de juiste balans wordt gebracht.

Wanneer het wiel op toeren wordt gebracht op het balanceerapparaat, kunnen wij zien waar de onbalans op het wiel zit. Deze onbalans kunnen we dan corrigeren door loot op de velg te plaatsen.

Uw merkt onbalans aan uw wielen wanneer u tijdens het rijden een trilling ervaart, welke bij een bepaald toerental aanwezig blijft.

Reparatie van uw band

Een band bevat 4 gekleurde zones. Enkel in de groene zone kan er reparatie worden uitgevoerd aan de band. In de blauwe, gele en rode zone mag er alleen een oppervlakte reparatie worden uitgevoerd.

Wanneer u een lekke band heeft, hoeft u deze dus niet altijd te vervangen. Wij beoordelen altijd eerst of uw band gerepareerd kan worden.

Indien een scherp voorwerp niet oppervlakkig is en de staalgordel heeft beschadigd, kan deze gaat roesten. Snelle reparatie is dan van belang! Dit voorkomt dat de hechting met het rubbermengsel intact blijft.

Zomerbanden

Zomerbanden....de naam zegt het al, zijn geschikt voor de warmere periode van het jaar. De zomerband heeft een laag profiel met smalle ondiepe radiale groeven.

De reden hiervoor is meer grip op het warme asfalt en een betere waterafvoer van de band. Hydroplaning of slippartijen worden hierdoor voorkomen.

Het nadeel van zomerbanden is de hogere slijtagefactor, echter weegt dit niet op tegen de verhoogde veiligheid van het rijden bij hogere temperaturen. Als stelregel kun je hanteren dat je je zomerbanden onder de auto moet monteren, wanneer de 'r' uit de maand is, dus in de maand mei.

Winterbanden

Winterbanden zijn ontwikkeld om meer grip te bieden bij lagere temperaturen én neerslag. Het rubber van de winterband blijft elastisch bij lage temperaturen, dit in tegenstelling tot een zomerband. Hierdoor houdt de winterband meer grip en kan de band het regen- en smeltwater goed afvoeren bij temperaturen onder de 7 graden celcius.

Vervangen van uw banden

Uw banden slijten en zijn zo nu en dan aan vervanging toe. In principe moeten uw banden een profieldiepte hebben van minimaal 1,6 mm, echter kunnen andere factoren bepalen dat uw banden aan vervanging toe zijn. Uw auto kan zelfs afgekeurd worden als uw banden 'slecht' zijn. Uiteraard kunnen wij beoordelen of uw banden aan vervanging toe zijn.

Wij leveren o.a. de volgende bandenmerken: GoodYear, Michelin, Dunlop, Fulda.

 

Neem gerust contact met ons op!

Bedankt! Bericht verzonden.